In augustus 2005 teisterde de orkaan Katrina New Orleans. Op zeven teksten van William Faulkner glijdt de camera door de nog altijd ten dele onder water staande, schaarsverlichte stad.
In augustus 2005 teisterde de orkaan Katrina New Orleans. Op basis van zeven korte sketches, die William Faulkner in 1925 schreef tijdens zijn verblijf in New Orleans en die op trage toon worden voorgelezen, dwaalt documentairemaakster Marjoleine Boonstra door de stad die nog altijd gedeeltelijk onder water staat. In dit surrealistische decor van verlaten verwoesting ontmoet Boonstra verschillende inwoners, waaronder een courtisane, een agent, een toerist en een drugdealer, en vraagt hen naar hun overlevingsinstinct en grootste liefde in het leven. Op haar directe vragen krijgt zij onversneden antwoord van de achteloos aangesproken voorbijgangers. Met langzame, onafgebroken shots, waarbij de camera ook 's nachts op ooghoogte door de ondergedompelde, schaars verlichte straten glijdt, tekent Boonstra de sfeer in dit vreemde oord, waarvan het uiterlijk geknakt is maar de ziel nog niet, met dank aan haar bewoners: 'Waarom denken wij toch dat God op ons lijkt?'

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Omroep
HUMAN
Distributie
Marboni Film

Titel: De stad en het verlangen - Zeven New Orleans sketches
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still