Ga naar inhoud
Speelfilm over een cynische ambtenaar van een hulpverlenende instantie, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar ouders is opgesloten.
Speelfilmdebuut van Seunke, geïnspireerd door de roman De bezoeker van György Konrád uit 1976. Het verhaal gaat over een cynische, zich aan de regels houdende ambtenaar (gespeeld door Gerard Thoolen) bij de sociale dienst, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar gestoorde ouders is opgesloten in een kast. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kritiek. De film werd in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw.

Titel: De smaak van water
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1986

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1982)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.