Ga naar inhoud
Stills

De Slag om de Schelde

Regie: Matthijs van Heijningen
Eind 1944 vochten tienduizenden geallieerden en Duitsers op het Zeeuwse Walcheren tegen elkaar. Dit oorlogsepos volgt de wegen van een Nederlandse jongen, een Zeeuws meisje en een verdwaalde Engelse piloot.
November '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitse soldaten tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Waffen-SS vecht, een verdwaalde Engelse piloot en een tegen wil en dank bij het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes over hun eigen en andermans vrijheid. De grens tussen goed en fout blijkt lang niet altijd duidelijk in dit spectaculaire oorlogsdrama over de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Titel: De Slag om de Schelde
Jaar: 2021
Duur : 2 uur, 6 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Camera (2021)
Lennert Hillege, NSC
Beste Costume Design (2021)
Margriet Procee
Beste Sound Design (2021)
Herman Pieëte, CAS
Beste Production Design (2021)
Hubert Pouille
Beste Montage (2021)
Marc Bechtold

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2021)
Alain de Levita
Beste Regie (2021)
Matthijs van Heijningen
Beste Scenario (2021)
Paula van der Oest
Gouden Kalf van het Publiek (2021)
Alain de Levita

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2021)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills