Een homostel en twee getrouwde lesbiennes uit Den Haag staan op het punt méér te worden dan buren en vrienden alleen. Daar ze allemaal een kinderwens hebben, besluiten ze gezamenlijk ouders te worden.
In Den Haag woont het homostel Patrick en Edward in hetzelfde portiek als de getrouwde lesbiennes Iris en Manon. De bevriende koppels hebben allebei een kinderwens. En waarom zou je als je op dezelfde sekse valt, geen gezin kunnen hebben? Edward: `Ik wil ook mijn geslacht voort kunnen zetten, iets achterlaten.' In Nederland hebben ruim 20.000 kinderen homoseksuele ouders. Sinds anoniem donorschap bij de wet verboden is, komt het steeds vaker voor dat lesbische stellen een (homo-)vriend of -stel vragen om niet alleen te doneren, maar ook om actief de vaderrol te vervullen. En dat is precies het plan van de twee koppels uit Den Haag. We volgen ze tijdens het moment van de zwangerschapstest, bij de eerste echo, tijdens hun dagelijkse bezigheden en bij het inrichten van de twee babykamers. Uitgebreid vertellen ze hoe ze het kind verzorgen in de praktijk zien en wie waarom de biologische ouders worden. En dat ze allemáál moeders en vaders zullen zijn. Ook Patrick, die omdat hij nog maar tien maanden met Edward samen is, nog niet zo'n hechte band heeft met de meiden.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Distributie
Paul de Bont Producties

Titel: De roze wolk
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01