Het dertienjarige voetbaltalent Pablo wordt een jaar lang gevolgd, een jaar waarin topclubs om hem vechten en het op school niet zo goed gaat.
Pablo is dertien, zit op de havo en speelt bij DWS, de Amsterdamse voetbalclub waar onder anderen Frank Rijkaard en Ruud Gullit hun carrière begonnen. Net als alle voetballende jongens van zijn leeftijd, droomt hij van spelen bij Barca. Zijn coach is overtuigd van het talent van Pablo en voorspelt hem een grootse toekomst. Filmmaker Jack Janssen volgt de jongen een jaar lang. Een jaar waarin hij te horen krijgt dat hij naar Ajax, PSV of Feyenoord kan. Janssen laat Pablo zien op het veld waar hij zijn tegenstanders moeiteloos aankan, bij zijn familie waar zijn vader hem bedelft onder goedbedoelde maar soms tegenstrijdige adviezen en op school, waar de zaken wat minder soepel lopen. De film geeft ook een inkijkje in de wereld van het professionele voetbal, waar een voortdurende en steeds harder wordende strijd om jong talent heerst.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Bonanza Films
Omroep
Human TV

Titel: De prijs van de hemel
Jaar: 2012
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still