Speelfilm over nijd en intrige op het kantoor van een recentelijk gefuseerde bank. Met het inzetten van een op wraak beluste ex-klant, probeert de bankmanager er twee lastige bankemployees (waaronder Jack Wouterse) uit te werken.
De pijnbank gaat over nijd en intrige op het kantoor van een recentelijk gefuseerde bank. De nieuwe bankmanager probeert twee lastige bankemployees eruit te werken door ze op een slinkse manier tegen elkaar uit te spelen. Op zoek naar zwakke plekken worden verworven privileges ingetrokken en wordt de ene employé ingezet om de ander op fraude te betrappen. De druk wordt steeds verder opgevoerd. Dan wordt een ex-klant (Paul de Leeuw) ingezet, een op wraak beluste man die een faillisement uit het verre verleden nog steeds niet heeft verwerkt. Het scenario van De pijnbank werd geschreven door cabaretier en toneelschrijver Justus van Oel.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Distributie
Shooting Star Film Distribution

Titel: De pijnbank
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar - Jack Wouterse
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still