De Rotterdamse zwerver Willem Koopman was vroeger een succesvol wielrenner. In deze ‘sci-fi-documentaire’ vertellen bekende stadgenoten over de man die in zijn eigen universum heldendaden verrichtte.
Bijzonder vormgegeven ‘sci-fi-sportdocumentaire’ over Willem Koopman, die jarenlang de bekendste zwerver van Rotterdam was. In de jaren zestig was hij een succesvol wielrenner. Nadat hij betrapt werd op dopinggebruik gleed Koopman af naar een zwerversbestaan. Hij leefde in een eigen universum, waarin hij heldendaden verrichtte als beschermer van de stad. De gedramatiseerde documentaire maakt gebruik van archiefbeelden, theatrale scènes en interviews met onder anderen Jules Deelder, Wilfried de Jong en Raymond Thiry. Ook wordt Koopman bezongen door de Rotterdamse band The Kik.

Titel: De pedaalridder
Jaar: 2016
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.