Driedelige televisieserie geïnspireerd op de curieuze gebeurtenissen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld in de Noord-Limburgse bossen. In het zicht van de bevrijding maakt een groepje verzetsstrijders meer dan dertig Duitsers tot krijgsgevangenen.
Driedelige televisieserie geïnspireerd op de curieuze gebeurtenissen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld in de Noord-Limburgse bossen. In het zicht van de bevrijding maakt een groepje verzetsstrijders meer dan dertig Duitsers tot krijgsgevangenen. Als de Gestapo lucht krijgt van hun onderneming worden ze gedwongen met de gevangenen van schuilplaats naar schuilplaats te vluchten. Scenarist Jan Blokker streefde geen reconstructie na, maar een verbeelding van de feiten. Doordat hij een reporter vijftig jaar na dato laat praten met de inmiddels bejaarde partizanen, kunnen de gebeurtenissen vanuit een hedendaags standpunt worden bekeken. De Partizanen is geen serie over Nederlandse helden en hardvochtige Duitsers, maar een drama over morele dilemma's, het geheugen en de kleur die de tijd aan herinneringen geeft.

Titel: De Partizanen
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (1995)
Theu Boermans
Beste acteerprestatie TV Drama (1995)
Huub Stapel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01