Ga naar inhoud
Still

De partizane

Regie: Piet Oomes
De eerste van acht korte films over barmhartigheid (ditmaal 'de dorstigen laven') met steeds twee actrices. Een bedroefde Louise (Johanna ter Steege) krijgt onverwacht bezoek (Janica Draaisma).
Louise (Johanna ter Steege) stort langzaam in, nadat Marcel - buiten beeld - vertrokken is zonder op haar roep te reageren. Een reeks shots volgt haar zwijgend door het huis. Ze kijkt naar een zwart-witfoto aan de muur en barst in tranen uit. Dan krijgt ze onverwacht bezoek (Janica Draaisma). Bedoeld als eerste deel van een reeks getiteld 'De zeven werken van barmhartigheid', met steeds twee actrices, en met als onderwerp 'de dorstigen laven'.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Stichting Docu Shot
Titel: De partizane
Jaar: 2005
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006
Gast vh Jaar: Johanna ter Steege

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.