Ga naar inhoud
Stills

De openbaring

Regie: Chris W. Mitchell
Inktzwarte thriller en covid-satire in één. Klein budget, een bescheiden cast en crew en korte draaitijd – maar deze film met een onvergetelijke Victor Löw laat alle coronatesten positief uitslaan.
Kort na het overlijden van zijn vader raakt de overbezorgde Jacob (Victor Löw) zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait hij langzaam maar zeker volledig door. De makers lieten eerder al met de horrorfilm De poel blijken het genre een mooie Nederlandse twist te kunnen geven.
Titel: De openbaring
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills