Portret van de bewoners van een oude wijk in Beijing, waar regisseur Van Luyn in de jaren negentig woonde als correspondent van NRC Handelsblad en die nu op het punt staat te worden gesloopt.
Regisseur Floris-Jan van Luyn keert terug naar de wijk in Beijing waar hij in de jaren negentig woonde als correspondent van NRC Handelsblad. De oude wijk, met zijn smalle gangetjes en steegjes, staat op het punt gesloopt te worden, omdat even verderop het futuristische Nationaal Theater is gebouwd. Van Luyn portretteert de wijk in kalme, zorgvuldige beelden, die de tijd bieden om details te bekijken. Een fietsende bierverkoper fungeert als gids en introduceert ons bij enkele bewoners. We zien hen tijdens hun bezigheden, terwijl we hen in voice-over horen spreken over hun leven in Beijing, de veranderende tijd en hun onzekere toekomst. Sommigen zijn tevreden, anderen nemen alles zoals het komt. Maar bij gesprekken op straat of rond de tafel met een glas erbij wordt ook geklaagd over de gestegen huizenprijzen, de lage verhuisvergoeding en de kwaliteit van politici. Ondertussen verdwijnt stelselmatig het ene na het andere pand.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De onverboden stad
Jaar: 2008
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still