Ga naar inhoud
Stills

De Ontmoeting - Back

Regie: Yazan Rabee
Een achtervolging, voetstappen, een huis dat wegrent. Universele nachtmerrie van vele vluchtelingen. Deze invoelende documentaire laat zien hoe het is om in het holst van de nacht geconfronteerd te worden met doodsangst, trauma en ontworteling.
Door de ogen van regisseur Yazan Rabee, zelf gevlucht uit Syrië, beleef je zijn ergste nachtmerrie. Hij rent door de verlaten straten van zijn vroegere woonplaats, op de hielen gezeten door de geheime dienst. Waar is hij beland en hoe vindt hij ooit weer een veilige plek? Aan de hand van archiefmateriaal en geënsceneerde beelden stelt Rabee in deze documentaire de vraag waar de angst voor het regime begon. En wat doet extreme onveiligheid met een mens?

Credits

Creative producer
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: De Ontmoeting - Back
Jaar: 2022
Duur : 7 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills