Ga naar inhoud
Zesdelige serie observerende documentaires over het dorpje Kloosterburen in de provincie Groningen portretteert onder andere een Vietnamese bruid en een majorette.
De ontdekking van Kloosterburen is een zesdelige serie observerende documentaires over het dorpje Kloosterburen in het Noordwestelijke deel van de provincie Groningen. Van november 1998 tot eind 1999 huurden de filmmakers Hilhorst en Luijten een huisje in het dorp. Ze maakten een portret van klein plaatsje. Tijdens het Nederlands Film Festival 2004 werd aflevering 5 vertoond. Dit is het verrassende verhaal van een Vietnamese bruid en een majorette.

Titel: De ontdekking van Kloosterburen
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still