Ga naar inhoud
Nico is telefonisch enquêteur. Zijn telefoongesprekken zijn zijn enige contact met de buitenwereld, totdat de labiele Tanja in de metro zijn mobiele telefoon steelt en hem daarmee belt.
Deel uit de reeks Lolamoviola, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. Nico is vrijgezel en werkt op een callcenter. Onder toeziend oog van zijn strenge cheffin neemt hij telefonische enquetes af bij mensen die in een sociaal of cultureel isolement leven. Het is bijna het enige contact dat hij met de buitenwereld heeft. Als zijn mobieltje wordt gestolen komt daar verandering in. De dief is Tanja, een 28-jarige vrouw, die hem nog diezelfde avond met zijn eigen telefoon opbelt. Het blijkt dat Tanja een groot minderwaardigheidscomplex heeft en ze is naar eigen zeggen gek. Nico probeert haar op te beuren en luistert mee als Tanja een akkefietje heeft met een Marokkaan en een homo. Dan stelt Tanja voor bij Nico langs te komen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: De nieuwe Lola's - www.eenzaam.nl
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still