Bewerking van toneelstuk van Tsjechov. Onder toeziend oog van Tinus de barman verdrijft in een café een handjevol stamgasten de tijd met drank en nietszeggend gemijmer. Onderlinge spanningen blijven niet uit.
Deel uit de reeks De nieuwe Lola's, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. Deze toneelbewerking van Tsjechovs gelijknamige eenakter, uitgevoerd door het Utrechtse theatergezelschap `t Barre Land, is gesitueerd in een kroeg in de provincie op een broeierige regenachtige avond. 'Geen huwelijk zonder stank, geen kroeg zonder drank', luidt het motto van een binnenvallende stamgast. En zo blijkt het ook te zijn. Onder toeziend oog van Tinus de barman verdrijft een handjevol stamgasten de tijd met drank en nietszeggend gemijmer. Onderlinge spanningen blijven niet uit, maar de knuppel wordt pas echt in het hoenderhok gegooid als meneer Koesma (Jacob Derwig) arriveert. Deze is verrast één van zijn dorpsgenoten aan te treffen. Het gezelschap is één en al oor als Koesma een boek open doet over het tragische liefdesleven van zijn kennis. Na sluitingstijd komt er onverwacht bezoek.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
De Toko
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: De nieuwe Lola's - Langs de grote weg
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01