Bewerking van toneel­stuk van Tsje­chov. Onder toeziend oog van Tinus de barman verdrijft in een café een hand­jevol stam­gasten de tijd met drank en niet­szeggend gemi­jmer. Onder­linge span­ningen blijven niet uit.
Deel uit de reeks De nieuwe Lola’s, een serie tv-drama’s gemaakt door aankomende talentvolle film­makers. Deze toneel­be­w­erking van Tsje­chovs gelijk­namige eenakter, uitgevoerd door het Utrechtse theatergezelschap t Barre Land, is gesitueerd in een kroeg in de provincie op een broeierige rege­nachtige avond. Geen huwelijk zonder stank, geen kroeg zonder drank’, luidt het motto van een binnen­val­lende stam­gast. En zo blijkt het ook te zijn. Onder toeziend oog van Tinus de barman verdrijft een hand­jevol stam­gasten de tijd met drank en niet­szeggend gemi­jmer. Onder­linge span­ningen blijven niet uit, maar de knuppel wordt pas echt in het hoen­derhok gegooid als meneer Koesma (Jacob Derwig) arriveert. Deze is verrast één van zijn dorpsgenoten aan te treffen. Het gezelschap is één en al oor als Koesma een boek open doet over het tragische liefdesleven van zijn kennis. Na sluit­ingstijd komt er onverwacht bezoek.

Titel: De nieuwe Lola's - Langs de grote weg
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte