Ga naar inhoud
Film op basis van gelijknamige, autobiografische boek van Max Pam over journalist die zich na een hersenbloeding naar herstel tracht te worstelen.
Op 9 februari 2002 krijgt de journalist/columnist Max een hersenbloeding. In het ziekenhuis begint het herstel, de lange weg terug uit 'het ravijn', geplaveid met woede en wantrouwen. Max kan nauwelijks praten, maar denken des te meer, in een voortrazende voice-over. Wanneer hem na een bezoek aan anatomisch museum duidelijk wordt wat zijn lot kan zijn - een blijvende verlamming, een karakterverandering - krijgt hij visioenen van een anti-Max. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Pam, die zelf door een hersenbloeding werd getroffen.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
PVPictures
Omroep
VPRO TV

Titel: De nieuwe Lola's - Het ravijn
Jaar: 2005
Duur : 49 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still