Ga naar inhoud
Still

De nieuwe Lola's - Du

Regie: Saskia Diesing
Droogkomische roadmovie over een overspannen Duitse sergeant met zelfmoordneigingen en een psychopatische invalide lifter die samen door Groningen reizen. Beiden hebben een eigen kijk op de werkelijkheid.
Deel uit de reeks De nieuwe Lola's, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. Deze droogkomische roadmovie laat zien dat verschillende mensen niet altijd dezelfde kijk op de werkelijkheid hebben. Werner, een overspannen Duitse sergeant met zelfmoordneigingen, doorkruist op zijn motor met zijspan het Oost-Groningse landschap. Onderweg naar de zee dwingt zijn geweten hem de invalide lifter Ferdi mee te nemen. Al snel worden ze op de voet gevolgd door de politie en twee verplegers uit een inrichting. Ferdi blijkt een ontsnapte levensgevaarlijke psychiatrische patient te zijn. Tijdens de tocht leren Ferdi en Werner elkaar kennen. Werner ziet alles zwart-wit: je kunt in het leven alleen slagen of falen en sinds kort behoort hij tot de laatste categorie. Ferdi lijdt aan nihilistische wanen en ziet bepaalde stukken van de werkelijkheid - zoals zijn benen - letterlijk niet. Terwijl hun achtervolgers naderen, is voor de twee mannen het einde bijna in zicht.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV
Titel: De nieuwe Lola's - Du
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Speciale programma's

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still