Met een observerende camera en weinig dialoog volgt de film een vrouw die haar ouderlijk huis erft onder de voorwaarde dat de familiefoto's in het huis blijven. Ze huurt een klusjesman en wordt verliefd.
De vanger is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manon Uphoff die tevens het scenario schreef. Het verhaal gaat over een jonge vrouw, zus van vijf broers, die na de dood van haar vader het ouderlijk huis erft. Voorwaarde is echter wel dat ze het laat opknappen en dat de uitgebreide collectie familiekiekjes het huis niet mag verlaten. Ze huurt een klusjesman in en wordt verliefd. Wanneer de man een hemelbed fabriceert wordt duidelijk dat hij blijft. Met een observerende camera, weinig dialoog en naamloze personages volgt de film op een afstandje de ongewone relatie met dagelijks terugkerende rituelen van aantrekken en afstoten. Beetje bij beetje wordt duidelijk dat het huis een mysterieus verleden herbergt waaraan de vrouw geen goede herinneringen heeft. De geboorte van een kind brengt geluk, maar leidt uiteindelijk tot een dramatische gebeurtenis.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: De nieuwe Lola's - De vanger
Jaar: 2002
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: NFF op TV
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still