Ga naar inhoud
Zesdelige documentaireserie over een tippelzone in het Rotterdamse havengebied de Keileweg geeft een schrijnend maar realistisch beeld van de straatprostitutie.
Zesdelige documentaireserie over een tippelzone in het Rotterdamse havengebied. Rond de Keileweg kunnen verslaafde prostituees, onder toeziend oog van de politie, hulpverlening en drugsdealers spuiten, snuiven, roken en liefdeloze seks bedrijven. Gefascineerd door de zelfkant van de maatschappij, volgden de filmmakers een half jaar tien 'meiden van de Keileweg' in hun dagelijkse leven. Zij geven een schrijnend maar realistisch beeld van straatprostitutie. Zo is er Sonja, achtentwintig en al oudgediende in de zone. Sonja's vaste klant is Tom, een gescheiden man die gehecht is geraakt aan Sonja. Angelique, hoort bij de jongste vrouwen. Haar lichaam is bedekt met korsten als gevolg van intensief cokegebruik. Ze worstelt met haar leven en vooral met het feit dat ze haar kinderen in de steek heeft gelaten.

Credits

Scenario
Mixage
Soundpalette
Muziek
Soundpalette
Productiebedrijf
Springfilm
Distributie
Springfilm

Titel: De meiden van de Keileweg
Jaar: 2000
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.