Psychologische thriller over een jongetje dat beweert dat alles wat hij bedenkt, ook echt gebeurt. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.
Korte psychologische thriller waarin een kinderpsychiater een tienjarig jongetje behandelt dat beweert dat alles wat hij bedenkt echt gebeurt. De onschuldige fantasie wordt bedreigend als de verhalen van het jongetje waarheid worden en de psychiater tot waanzin drijven. In 1993 won De marionettenwereld een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en werd de film tevens genomineerd voor de 'Studenten-Oscar' in Los Angeles.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Indigo Production Design
Muziek
Soundpalette
Productiebedrijf
Movietron

Titel: De marionettenwereld
Jaar: 1993
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1993)
Elbert van Strien

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01