Ga naar inhoud
Still

De man die de wereld wilde veranderen

Regie: Mariëtte Faber
Gek of geniaal? Kunstenaar Peter Westerveld beweert dat voor 25 miljard dollar het klimaatprobleem is opgelost. Ondanks ongeloof werkt hij aan een enorm project in Kenia dat moet bewijzen dat het kan.
De in Tanzania geboren kunstenaar en visionair Peter Westerveld beweert dat hij de oplossing heeft voor de verwoestijning en uiteindelijk voor het klimaatprobleem. Hij werkt aan een 'Hydrologische Corridor', een 20.000 km2 groot project in Kenia. Daarmee wil hij bewijzen dat het kan. Westerveld is niet de makkelijkste persoon en zijn controversiële plannen worden niet altijd serieus genomen. Desondanks werkt hij samen met zijn compagnon en fondsenwerver Dennis Karpes onverdroten verder aan zijn droom van een groene wereld.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Springfilm
Postproductiebedrijf
Redline
Titel: De man die de wereld wilde veranderen
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Inschrijving GK Niet vertoond op festival

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still