Buitenstaanders vinden het maar wat raar, maar de elfjarige Janero zelf ziet het probleem totaal niet: als jongen valt hij ietwat uit de toon tussen de marjorettes, maar de maat houdt hij als beste.
In de dansdocumentaire De majorette koning van het Noorden wil de elfjarige Janero de beste worden in majorette, een sport waar verder alleen meisjes op zitten. Het is voor buitenstaanders een beetje raar; een jongen die de hele dag met een baton in de weer is, maar Janero heeft er zelf geen problemen mee dat hij de enige jongen is. Hij wil voor eens en altijd afrekenen met het idee dat majorette alleen iets voor meisjes is.


Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Choreografie
Productiebedrijf
Hollandse Helden

Titel: De majorette koning van het Noorden
Jaar: 2016
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01