Portret van econoom Arnoud Boot als de wereld in de ban is van de kredietcrisis en het omvallen van DSB. Om het economisch beleid te beïnvloeden zoekt hij de media op en werkt non-stop. Wetenschap als topsport.
In de tijd dat het rapport van de commissie-De Wit over de kredietcrisis uitkwam en DSB omviel, wordt de gedreven prof.dr. Arnoud Boot, hoogleraar Corporate Finance en Financiële Markten, gevolgd bij het uitvoeren van zijn vak. Zijn chauffeur rijdt hem van SER-vergadering naar collegebank naar tv- of radioprogramma. Of van en naar Schiphol. Dit is het moment waarop hij het economisch beleid kan beïnvloeden. Want helaas wordt er vaak pas geluisterd als het kwaad is geschied. Zo waarschuwde hij bijvoorbeeld in de jaren negentig al voor het gevaar van woekerpolissen. Het probleem is dat je wel kunt voorspellen wat er gaat gebeuren, maar niet wanneer. Voortdurend terugkerend onderwerp is dat hij in zijn jonge jaren slechte cijfers haalde. Op zijn elfde werd hem een wetenschappelijke carrière zelfs sterk ontraden. Toch komt die tegendraadsheid van toen hem nu van pas. Anders naar de werkelijkheid durven kijken dan anderen is belangrijk in de wetenschap. Onderdeel van een serie portretten van vooraanstaande Nederlandse wetenschappers.

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
Human TV
Distributie
De Familie Film & TV

Titel: De magie van wetenschap - Roepende in de woestijn
Jaar: 2010
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still