Ga naar inhoud
Speelfilm waarin een jonge schrijver probeert zijn ongelukkige jeugd te vergeten door het leiden van een excessieve levensstijl. Totdat hij vader wordt.
Speelfilm naar de gelijknamige, deels autobiografische roman van Boudewijn Büch. Om meer emoties te tonen en de film toegankelijk te maken, richtte regisseur en scenarist Van der Velde zich in de film op het heden van de hoofdpersoon en niet, zoals in het boek, op de jeugdherinneringen. Te zien is hoe een jonge schrijver zijn ongelukkige jeugd probeert te vergeten door een excessieve levensstijl. Wanneer hij een kind verwekt wil hij van het vaderschap niets weten. Totdat hij ontdekt dat de labiele moeder zijn zoon heeft geslagen en hij het jochie mee naar huis neemt. De film werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Speelfilm.

Credits

Producent
Production Design
Mixage
Productiebedrijf
Verenigde Nederlandsche Filmcompagnie

Titel: De kleine blonde dood
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Talkshows en Evenementen
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (1993)
Rob Houwer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.