Al 25 jaar jaagt kinetisch kunstenaar Theo Jansen een droom na: nieuw leven scheppen uit elektriciteitsbuizen, tiewraps en zeilen. Met zijn strandbeesten wil hij de wereld veroveren, maar zal dat lukken?
Al 25 jaar jaagt kinetisch kunstenaar Theo Jansen een onmogelijke droom na. 'Ik schep een nieuwe natuur, voeg een nieuwe diersoort aan de wereld toe.' Van elektriciteitsbuizen, tiewraps en zeilen maakt hij strandbeesten die hem moeten overleven. Dat laatste is nog een probleem en dat zint hem allerminst. Intussen probeert hij met de hulp van een Amerikaanse museumcurator en een fotografe Amerika te veroveren. Misschien zullen de Nederlandse musea hem dan ook eindelijk serieus nemen. Hoe ver gaat hij komen met zijn sprookje?

Credits

Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Olympic Films
Omroep
NTR TV
Distributie
Journeyman TV

Titel: De jongensdroom
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01