Jeugdfilm over een Koerdisch jongetje dat niet wil verhuizen naar Nederland. Hij protesteert door niet meer te praten. Begrijpelijke en meeslepende weergave van actuele en politieke thema's.
Memo is een Koerdisch jongetje dat samen met zijn moeder en zusje in Oost-Turkije woont. Zijn vader werkt in een Nederlandse havenstad, en wanneer ook in Memo's dorp oorlog dreigt, besluit de vader hen naar Nederland te halen. Zeer tegen de zin van Memo, die protesteert tegen de gedwongen verhuizing door niet meer te praten. Toch wordt hij vriendjes met boekenwurm Jeroen, op zijn manier ook een buitenstaander en de enige die accepteert dat Memo niet praat. Sombogaart brengt actuele en politieke thema's op een ook voor kinderen begrijpelijke, meeslepende wijze onder de aandacht.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
BosBros
Distributie
Hungry Eye Filmed Entertainment

Titel: De jongen die niet meer praatte
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01