Ga naar inhoud
Still

De jacht op de match

Regie: Hans Pool
Reconstructie van de zaak rond de Utrechtse serieverkrachter, die werd opgelost door een DNA-match. De vraag is onvermijdelijk: zou niet iedereen verplicht moeten worden om DNA af te staan?
De zaak rond de Utrechtse serieverkrachter was lange tijd een cold case, die ondanks een langdurig en grootschalig politieonderzoek onopgelost bleef. Tot er in 2014 plotseling een DNA-match was en een verdachte werd aangehouden. Deze reconstructie van de zaak stelt vragen over het belang van DNA-onderzoek in strafzaken ter discussie. Was er eerder een doorbraak geweest als alle burgers verplicht waren een sample af te staan voor een nationale DNA-databank? Is zo’n verplichting een goed idee, of toch een te grote inbreuk op de privacy?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Submarine
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Filmdoc
Titel: De jacht op de match
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still