Jeugdfilm. De uit Peru geadopteerde Koos (bijna acht) komt erachter dat hij van oorsprong een indiaan is. Vanaf dat moment doet hij zijn uiterste best om een waarachtig indiaan te zijn.
'De meeste kinderen komen uit de buik van hun moeder. Ik kom uit een vliegtuig.' De bijna achtjarige Koos wil graag op zijn imposante, blonde oer-Hollandse vader lijken, maar dat is niet eenvoudig want hij is geadopteerd uit Peru - en dus klein en donker. Hij houdt niet van zwemmen, wel van motorrijden. Later wil hij een motor kopen, net als zijn vader, maar eerst moet hij z'n zwemdiploma halen. Ondanks enthousiaste aanmoedigingen van zijn ouders, grootouders en de motorclub van pa durft hij echter niet te duiken. En dan blijkt moeder ook nog zwanger. De twijfel slaat toe en hij gaat op zoek naar zijn afkomst. Voor de supermarkt ziet hij toevallig een Peruaanse jongen die vreemde muziek staat te maken. Hij raakt aan de praat en komt erachter dat hij van oorsprong een indiaan is. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om, ondanks zijn Hollandse ouders, een waarachtige indiaan te zijn. Hij is zelfs bereid om iets heel dappers te doen.

Titel: De Indiaan
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Kids & Jongeren
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still