Tweedelige documentaire waarin aan de hand van interviews van 'binnenuit' een beeld wordt gegeven van een van de meest besproken regeringsploegen in Nederland: het kabinet Den Uyl tussen 1973 en 1977.
Tweedelige documentaire over de geschiedenis van het kabinet Den Uyl tussen 1973 en 1977. Aan de hand van interviews met destijds betrokken bewindslieden wordt van 'binnenuit' een beeld gegeven van een van de meest besproken regeringsploegen in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Ministers en fractieleden uit die tijd vertellen voor de camera over de besluitvorming bij de vele crises die het kabinet Den Uyl moest doorstaan. Zo vertelt de toenmalig Minister van Justitie Van Agt over de dramatische discussie die de Molukse treinkaping in 1977 teweegbracht waarbij Den Uyl zich als een van de weinige verzette tegen een militair ingrijpen, komt de Lockheed-affaire aan de orde en kijkt Lubbers (toen minister van Economische Zaken) nog eens terug op de oliecrisis in 1973. De illusie aan de macht - 1412 dagen kabinet Den Uyl werd in 1999 bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire.

Titel: De illusie aan de macht - 1412 dagen kabinet Den Uyl
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (1999)
André van der Hout
Beste Lange Documentaire (1999)
Chris Vos

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01