Ga naar inhoud
Still

De ijssalon

Regie: Dimitri Frenkel Frank
Op historische feiten geïnspireerde verzetsfilm over een Duitse gevluchte jood die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog eigenaar is van de Amsterdamse ijssalon Koco.
Op historische feiten geïnspireerde verzetsfilm over de Duitse gevluchte jood Otto Schneeweiss (Gerard Thoolen) die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog eigenaar is van de Amsterdamse ijssalon Koco. Na conflicten tussen jongeren en NSB-ers wordt Otto's zaak de brandhaard van het verzet tegen de Duitsers. Schneeweiss' vriendin (Renée Soutendijk) vindt haar emotionele vriend laf en gaat vreemd met een nazi.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Roeland Kerbosch Filmproduktie BV
Titel: De ijssalon
Jaar: 1985
Duur : 1 uur, 32 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 1986
Retrospectief

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1985)
Renée Soutendijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1985)
Gerard Thoolen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still