Ga naar inhoud
Still

De helaasheid der dingen

Regie: Felix van Groeningen
Terugblik van een succesvolle schrijver op zijn jeugd. Hij woonde met zijn onaangepaste vader en ooms bij zijn grootmoeder. Rauwe, hilarische film van de Belgische regisseur Felix van Groeningen.

Terugblik van een succesvolle schrijver op zijn jeugd, met name het jaar 1986 waarin hij naar een jeugdinrichting ging. Als dertienjarige woonde hij samen met z’n vader en drie ooms bij zijn grootmoeder in een arbeiderswoning in het Belgische dorpje Reetveerdegem. De dagen zijn gevuld met alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen. Hun motto: ‘God schiep de dag en wij slepen ons erdoorheen.’
Geselecteerd voor onder meer Cannes en veelvuldig bekroond. Naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Een van de tien keuzefilms van Gast van het Jaar Frans van Gestel.

Titel: De helaasheid der dingen
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Focus - Gast van het Jaar - Frans van Gestel keuzefilms

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still