Ga naar inhoud
Still

De griezelbus

Regie: Pieter Kuijpers
Kinderfilm over de elfjarige Onnoval die wraak neemt op zijn pestende klasgenoten als een door hem verzonnen verhaal werkelijkheid wordt. Gebaseerd op het boek van Paul van Loon.
De titel van de film verwijst naar het vervoermiddel waarmee de klas van Onnoval op schoolreisje gaat. Niet zomaar een dagje uit, want de expeditie is ontsproten aan de fantasie van de elfjarige Onnoval. Hij wordt op school gepest - vooral door Gino - om zijn uiterlijk, zijn griezelverhalen en zijn dromerige gedrag. Hij krijgt de kans wraak te nemen als hij bezoek krijgt van de duivelse schrijver Ferluci. De griezelbus is overtuigend griezelig, dankzij de bijzondere special effects, de bloedstollende muziek van Het Paleis van Boem en het acteren van onder andere Willem Nijholt, als de wrede graaf Vlapono. Gebaseerd op het boek van Paul van Loon.
Titel: De griezelbus
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Nederhorror Kidsbios Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still