Ga naar inhoud
Als Bernard kiest voor euthanasie maakt dat heel wat los bij zijn naasten. Op de laatste avond wordt er gezongen, gelachen en gehuild, maar twijfels en dilemma's overheersen. Naar het succesvolle theaterstuk.

‘Morgenochtend om negen uur gaat mijn vader dood.’ Zo begint dit euthanasiedrama naar het succesvolle toneelstuk van Wannie de Wijn, die hiermee als filmregisseur debuteert. De gebeurtenissen spelen zich af rond de laatste dag en ochtend van de terminaal zieke Bernard die zich voor deze gelegenheid omringd heeft met zijn van elkaar vervreemde familieleden - waaronder een egocentrische en een zwakbegaafde broer. Er klinkt muziek en er vloeit champagne, maar er is ook verwarring en oud zeer. Op die laatste avond die ze samen beleven wordt er gezongen, gelachen en gehuild. Twijfels en dilemma's overheersen in het pijnlijke besef dat Bernard er snel niet meer zal zijn. De Wijn wil de ultieme consequentie van de maakbare samenleving tonen. We willen met ons verstand leven en dood controleren, maar onze ziel is daar nog niet aan toe.

Titel: De goede dood
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still