Ga naar inhoud
DGVEHW_Still-03.jpg

De geboorte van een hysterisch wijf

Regie: Nick Verkroost
Tragikomedie over een vrouw die tot een nieuw uiterste wordt gedreven, wanneer de mannen die haar pad kruisen haar niet serieus lijken te nemen.
De 54-jarige Liesbeth is een alledaagse vrouw met een doodgewoon leven. Maar bij alles wat ze doet, wordt ze belemmerd door mannen die haar pad kruisen. Wanneer Liesbeth dit inziet besluit ze het roer om te gooien: ze volgt het voorbeeld van een vrouwelijke bodybuilder en gaat de strijd aan. Gefragmenteerde vertelling waarin ongemakkelijke momenten niet worden geschuwd en die pijnlijk duidelijk maakt dat het leven van een vrouw in een wereld die is gemaakt door en voor mannen, niet over rozen gaat.
Titel: De geboorte van een hysterisch wijf
Jaar: 2023
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

DGVEHW_Still-02.jpg
DGVEHW_Still-01.jpg