Politieke dramaserie waarin realiteit en fictie samengaan. De fractie van de Vrijzinnige Partij Nederland moet een nieuwe voorzitter kiezen. Fractietalent Tim denkt de race al gelopen te hebben.
Politieke dramaserie waarin realiteit en fictie samengaan. Het dagelijks reilen en zeilen van de fictieve fractie van de Vrijzinnige Partij Nederland wordt versneden met actuele zaken die in werkelijkheid spelen in Den Haag en daarbuiten. In dit derde seizoen gaat het jonge fractietalent Tim er vanuit dat hij na het aftreden van fractievoorzitter Marise verkozen zal worden tot haar opvolger. Maar de stemming loopt anders dan verwacht. Hij moet intern én extern campagne voeren om alsnog de door hem begeeerde machtspositie te veroveren.

Titel: De fractie 3
Jaar: 2016
Duur : 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.