Ga naar inhoud
Aflevering van het programma Beeldspraak. Deze aflevering, in de vorm van een experimenteel televisiedrama, verbeeldt de motieven voor de zelfmoord van de Franse schrijver Jacques Rigaut. Uitgezonden op 25 maart 1980.
Experimenteel televisiedrama waarin de motieven voor de zelfmoord van de Franse schrijver Jacques Rigaut verbeeld worden. Rigaut maakte op dertigjarige leeftijd een einde aan zijn leven op een datum die hij reeds jaren tevoren had vastgesteld. Uitgangspunt voor de film vormen Rigauts vele aantekeningen die tezamen een verslag vormen van zijn voornemen tot zelfmoord.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Publieke Omroep Beeldspraak

Titel: De enkele jaren uitgestelde dood van Jacques Rigaut
Jaar: 1980
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1987

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.