Ga naar inhoud
Korte animatiefilm, geïnspireerd op een dierenverhaal van Toon Tellegen. Eekhoorn baalt dat zijn vriend Zwaluw tijdens de winter verkast naar een warm oord.
In deze korte animatiefilm ziet Eekhoorn met lede ogen aan hoe zijn nieuwe vriend Zwaluw vanwege de naderende winter een warmer oord op gaat zoeken. Eekhoorn mist zijn maatje nu al. Daarom probeert hij uit te vinden hoe hij contact kan maken met de naar het zuiden reizende vogel. Zeker ook omdat Eekhoorn ontdekt dat Zwaluw gevaar loopt. Geïnspireerd op een van de dierenverhalen van dichter en kinderboekenauteur Toon Tellegen.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Coconino

Titel: De Eekhoorn en de Zwaluw
Jaar: 2009
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still