Documentaire en tevens regiedebuut van Thom Hoffman, waarin aan de hand van interviews met vrienden en kennissen van Adriaan Ditvoorst een portret geschetst wordt van deze filmmaker.
In zijn regiedebuut maakte acteur Thom Hoffman een caleidoscopisch portret van zijn vriend en collega Ditvoorst die hij beschouwde als een held en pionier van de Nederlandse auteursfilm. In de documentaire speurtocht toont de film het leven en werk van de regisseur aan de hand van interviews met zijn vrienden en kennissen (voornamelijk afkomstig uit de filmwereld), waaronder cameraman Jan de Bont, producent Jan Vrijman en regisseur Pim de la Parra, filmfragmenten en spelscènes met 'onderzoeker' Huub van der Lubbe.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
CinéTé Filmproduktie bv

Titel: De domeinen Ditvoorst
Jaar: 1992
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1992

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (1992)
Thom Hoffman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01