Ga naar inhoud
Egodocument waarin domineesdochter Christine Boersma op het punt staat haar ouders te vertellen dat ze afscheid neemt van hun religieuze opvoeding.
Filmmaker en domineesdochter Christine Boersma heeft sinds een aantal jaren sterke twijfels over het geloof waar haar ouders haar mee hebben opgevoed. Door de verhuizing van haar ouders naar een andere kerkgemeenschap, voelt Christine zich genoodzaakt haar twijfels aan hen op te biechten. Het geloof betekent alles voor haar ouders. Hoe kan ze dit het beste vertellen aan hen en hoe gaan ze reageren? Voor het gesprek gebruikt ze een decor om haar familie terug te brengen naar de bubbel waar ze vroeger samen in leefden.

Credits

Camera
Production Design
Sound Design
Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Captcha!

Titel: De dochter van de dominee
Jaar: 2021
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie, Genomineerd Talent Awards 2021
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills