Korte film die zich afspeelt op een winterse, lege plattelandscamping. Twee eenzame mannen lijken elkaar te vinden in een potje jeu de boules, maar hechten pas werkelijk na de komst van een derde man.
Midden in de besneeuwde akkers van het Groningse platteland ligt een praktisch lege camping. Twee eenzame mannen spelen er jeu de boules. Hamid is een neerslachtige vluchteling, Hilbert een eenzame jongeman die maar wat blij is met de aanspraak. Een derde man, een duidelijk foute crimineel op zoek naar een veilig onderduikadresje, zorgt voor het nodige vuurwerk. Geheel onverwachts leidt het bezoek van de engerd tot omarming van het leven.

Credits

Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Hector BV

Titel: De boule de boule
Jaar: 2010
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01