Documentaire met interviews, dans en muziek over danseres Patrice Kennedy die vertelt over de dood van haar plotseling gestorven geliefde en de intensieve reis die ze maakte om die te kunnen verwerken.
Documentaire over danseres Patrice Kennedy die vertelt over de dood van haar plotseling gestorven geliefde en de intensieve reis die ze maakte om die te kunnen verwerken. Decor en beginpunt van het verhaal is de boomgaard in bloei die grenst aan het huis waar Kennedy met haar gezin woont. Ooit las ze in het Tibetaans Dodenboek wat de noodzakelijke voorbereidingen op de dood zijn. Maar die had Kennedy, zoals zoveel mensen, nooit gemaakt. Ze vertelt hoe ze zich realiseert dat ze die voorbereidingen nu aan het inhalen is. Regisseur Kees Hin wisselt interviews met Kennedy en haar drie kinderen af met dans, muziek, verhalen en vrienden die samen de creatieve leidraad vormden waarmee ze uit haar onderwereld kon ontsnappen. Een onderwereld waar ze naar eigen zeggen vier jaar lang verbleef. De regisseur maakte op Kennedy's verzoek een impressie van deze odyssee.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting
Distributie
Interakt

Titel: De Boomgaard: Find the Orchard
Jaar: 2009
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.