Verfilming van W.F. Hermans' verhaal waarin een journalist de opdracht krijgt een sensationeel verhaal te schrijven over een blinde fotograaf. De journalist is echter niet geïnteresseerd in de waarheid.
Met contrastrijke beelden en zware schaduwen verfilmde Ditvoorst W. F. Hermans' korte verhaal uit 1957. De film, waarin het weergeven van de werkelijkheid het thema is, toont een journalist die de opdracht krijgt een sensationeel verhaal te schrijven over een blinde fotograaf. Deze woont in een smal huis, samen met zijn ouders. Alvorens de verslaggever de man te zien krijgt, heeft hij een ontmoeting met het echtpaar dat hun beroemde zoon exploiteert. Het interview vindt uiteindelijk plaats in een donkere kamer. De fotograaf ontkent alles wat zijn ouders hebben verteld, maar de journalist is niet geïnteresseerd in de waarheid.

Titel: De blinde fotograaf
Jaar: 1973
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1992

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.