Ga naar inhoud
Verlegen postbode wordt verliefd op een meisje bij wie hij een brief bezorgt. Omdat hij haar niet durft aan te spreken, stuurt hij haar elke dag een anonieme liefdesbrief.
Deel uit de NPS-serie Novellen, een reeks televisiefilms waarvoor jonge regisseurs en scenaristen een samenwerkingsverband aangaan. In De blauwe roos vertelt de voice-over van de fantasierijke Hans hoe zijn leven voorgoed veranderde door een vakantiebaantje als postbode. Tijdens zijn verantwoordelijke taak, het bezorgen van een aangetekende brief bij de welgestelde Nathalie de Laat, wordt de jongen stante pede smoorverliefd. Hij achtervolgt het meisje en bespiedt haar villa. Maar verlegen als hij is, is Hans niet in staat normaal met het meisje te communiceren. Daar komt verandering in als hij haar elke dag een anonieme liefdesbrief in de vorm van een sprookje stuurt. Nathalie's interesse wordt gewekt, maar hoe maakt Hans zichzelf als afzender bekend?

Titel: De blauwe roos
Jaar: 2001
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.