Ga naar inhoud
Aanvankelijk ondergewaardeerd humoristisch melodrama over een Duitser die in Nederland onschuldige meisjes in het ongeluk stort.
Aanvankelijk ondergewaardeerd humoristisch melodrama over een Duitser die in Nederland onschuldige meisjes in het ongeluk stort. Een louche Arabier, die zich uitgeeft voor arts, probeert in Nederland mooie meisjes te versieren, zogenaamd om zieke bedoeïenen te verzorgen, in werkelijkheid ter exploitatie in de kasba van Tanger. Er wordt voor de kandidaten een verpleegstersopleiding geënsceneerd in een afgelegen kasteel. Dat kasteel is een trefpunt van gefrustreerde seksmaniakken: een omgekochte detective, zijn hysterische schoonmoeder, een treiterende oorlogsweduwe, een bezoeker uit Duitsland die in zijn aanvankelijke onschuld het spelletje meespeelt, later ontdekt waarin hij verzeild is geraakt, maar ondertussen door de seks ook het hoofd is kwijt geraakt. Tenslotte weet hij een meisje uit de klauwen van de handel te redden, omdat hij verliefd is en met haar wil trouwen. Maar zij bedondert hem alweer voor het hoge woord eruit is. Het slotbeeld laat dan zien hoe het het andere, niet geredde, meisje vergaat: een wellustige Arabier doet zich aan haar te goed.

Titel: De blanke slavin
Jaar: 1969
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.