Ga naar inhoud
Still

De bitterzoet

Regie: Johan Simons
Televisiedrama gebaseerd op een toneelstuk van Dennis Potter over een brave familie uit de middenklasse waarvan de dochter na een aanrijding in een kasplantje verandert. Op een dag komt er bezoek.
Televisiedrama is gebaseerd op het toneelstuk Brimstone and Treacle van Dennis Potter uit 1976. Het toneelstuk werd al eens in 1978 speciaal voor de televisie verfilmd, maar de BBC verbood de 'misselijkmakende' uitzending tot 1988. Het verhaal gaat over de familie Broex, een brave familie uit de middenklasse. Sinds hun dochter Carry na een aanrijding in een kasplantje veranderde, leven haar ouders geïsoleerd van de buitenwereld. Vader Broex schaamt zich voor zijn achterlijke dochter, maar moeder blijft hopen en probeert met het meisje te communiceren. Als vader Broex in een winkelcentrum tegen een jongeman opbotst die beweert een oude vriend te zijn van zijn dochter, komt er verandering in de uitzichtsloze situatie.

Credits

Coproducent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Zoo Pictures
Omroep
KRO TV
Titel: De bitterzoet
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2000)
Johan Simons

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still