Tele­visiedrama gebaseerd op een toneel­stuk van Dennis Potter over een brave familie uit de midden­klasse waarvan de dochter na een aanri­jding in een kasplantje veran­dert. Op een dag komt er bezoek.
Tele­visiedrama is gebaseerd op het toneel­stuk Brim­stone and Treacle van Dennis Potter uit 1976. Het toneel­stuk werd al eens in 1978 speciaal voor de tele­visie verfilmd, maar de BBC verbood de misselijk­mak­ende’ uitzending tot 1988. Het verhaal gaat over de familie Broex, een brave familie uit de midden­klasse. Sinds hun dochter Carry na een aanri­jding in een kasplantje veran­derde, leven haar ouders geïsoleerd van de buiten­wereld. Vader Broex schaamt zich voor zijn achter­lijke dochter, maar moeder blijft hopen en probeert met het meisje te commu­niceren. Als vader Broex in een winkel­cen­trum tegen een jongeman opbotst die beweert een oude vriend te zijn van zijn dochter, komt er veran­dering in de uitzicht­sloze situatie.

Credits

Coproducent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Zoo Pictures
Omroep
KRO TV

Titel: De bitterzoet
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2000)
Johan Simons

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01