Portret over de Franse antropoloog en documentairemaker Jean Rouch, die jarenlang films maakte met zijn vrienden uit Niger.
Portret over de Franse antropoloog en documentairemaker Jean Rouch, die jarenlang films maakte met zijn vrienden uit Niger: de geluidsman Moussa Hamidou en de acteurs Damoure Zika, Lam Ibrahim Dia en Tallou Mouzourane. In 1991 begon Jean Rouch aan de opnames voor Madame L'Eau, voor een groot gedeelte in Nederland opgenomen. Deze film vertelt het verhaal van drie inwoners van Niger, die met de hulp van een Nederlandse ingenieur zoeken naar een manier om hun velden te irrigeren. De bende van Rouch volgt de filmploeg en gaat in op de werkwijze van Rouch en de vier mensen uit Niger.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
MM Filmprodukties

Titel: De Bende van Rouch
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01