Ga naar inhoud
Stills

De avonturen van Anansi de spin

Regie: Patrick Raats
Anansi is de slimme, ondeugende spin uit traditionele West-Afrikaanse en Surinaamse volksverhalen. Niet alleen kleuters genieten van zijn grappen en streken in deze eigenwijze animatiebewerking.

De volksverhalen over de spin Anansi die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is, zijn al eeuwenoud. De boodschap: wie niet sterk of groot is, moet slim zijn! Samen met zijn lieve vrouw Makuba en hun zeven bloedjes van kinderen woont Anansi de spin in het tropisch woud. Met zijn vrienden Schildpad, Konijn, Aap, Krekel en Haan maakt hij leuke, spannende en grappige avonturen mee. De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Schrijver Iven Cudogham laat na prentenboeken en een tentoonstelling kleuters nu met Anansi kennismaken via deze animatieserie met afleveringen van 8 minuten.

Titel: De avonturen van Anansi de spin
Jaar: 2021
Duur : 8 minuten
Categorie: Dramaserie
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills