Ga naar inhoud
Televisieserie waarin de komst van een gier naar Rotterdam de levens van een aantal mensen zal beïnvloeden. Zwevend boven de stad brengt het dier de verhalen van vriendschap, liefde, maar ook dreiging bij elkaar.
Achtdelige televisieserie speelt zich af in Rotterdam, op het moment dat er een grote gier boven de stad vliegt. Niemand weet waar de vogel vandaan komt of wat hij zoekt, maar uiteindelijk zal de komst van het dier de levens van een aantal mensen beïnvloeden. Zo ook het leven van Victor, een 60-jarige architect, die zojuist heeft gehoord dat hij ongeneeslijk ziek is. Na oogcontact met de gier begint voor hem een zoektocht naar zijn verleden. De ogenschijnlijk gelukkige relatie tussen de beurshandelaar Peter en zijn vriendin Esther wordt op de proef gesteld als Esther in contact komt met Victor. Tegelijk met de verhalen van vriendschap en liefde, ligt er een dreiging over de stad, een schaduw van moord en verraad. Zwevend boven de stad brengt de gier de verhalen bij elkaar.

Titel: De 9 dagen van de gier
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden series
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2002)
Boris Paval Conen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still