Exotische landen en grote oceanen, het reilen en zeilen aan boord en het leven achter de schermen van VPRO's Beagle, in het kielzog van Darwin met de Britse schrijver Redmond O'Hanlon.
In het kielzog van Charles Darwin maakte de VPRO in samenwerking met Canvas en Teleac met de Clipper Stad Amsterdam in 2009 een zeilreis rond de wereld van bijna een jaar. Een avontuurlijke expeditie waarbij vooral werd gekeken naar veranderingen op aarde en antwoord werd gezocht op de vraag hoe onze planeet ervoor staat. De Britse schrijver - onder meer van enkele internationale bestsellers over verre oorden - Redmond O'Hanlon kwam in Plymouth als gast op de clipper. Hij maakte de hele zeilreis mee. Door zijn ogen ervaart de kijker exotische landen en grote oceanen, het reilen en zeilen aan boord en het leven achter de schermen. Darwins verstekeling werpt licht op de expedities en laat de verwondering en de onmetelijke schoonheid van onze aarde zien. De documentaire is gedestilleerd uit de televisieserie en aangevuld met niet eerder vertoonde beelden.

Titel: Darwins verstekeling
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still