Ga naar inhoud
Drama waarin een tiener met een ernstige stofwisselingsziekte tegen beter weten in alles uit het leven probeert te halen. Maar daarmee brengt hij zijn gezondheid ernstig in gevaar.
De zestienjarige Maarten hangt na schooltijd graag met vrienden in het park, luistert veel muziek en is dol op gamen. En hij bezoekt zo vaak mogelijk de dansschool, waar hij het liefst met Roxanne danst. Bijna niemand weet dat Maarten een ernstige stofwisselingsziekte heeft waardoor hij niet oud zal worden. Ondanks zijn ziekte en zijn bezorgde ouders wil de tiener in dit drama volop genieten van het leven. Maar als zijn lichaam het steeds vaker laat afweten, dringt tot hem door dat hij het dansen misschien zal moeten opgeven.

Titel: Dansen op de vulkaan
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Overig
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still